Galerie Uit de Kunst

&

Coffee corner Uit de Kunst

Je kunstwerk is af. Het is prachtig….en nu?

Waarschijnlijk herken je het. Iedereen vindt het mooi wat je maakt en eigenlijk weet je het zelf ook wel: je hebt talent. Je omgeving blijft het zeggen ‘je moet hier meer mee doen. Ga exposeren!’

Was het maar zo makkelijk… Veel galerieën hebben de deuren gesloten of zijn eigenlijk het atelier van de eigenaar die zijn of haar eigen werk etaleert. Misschien heb je geluk en heb je op een school of in een zaaltje mogen exposeren. Je bent blij en dankbaar dat je de kans krijgt maar hoe mooi zou het zijn als je in een echte galerie kunt exposeren?

Nieuw concept in een veranderende wereld.

Galerie Uit de Kunst, voorheen bekend als EXA Gallery, heeft een nieuw concept bedacht: exposeren zonder provisie. De provisie die een galerie krijgt varieert van 35% tot wel 50%! In de regel is dit 40%. Reken maar uit wat je kwijt bent aan een galerie wanneer jouw mooie beeld of schilderij verkocht wordt. Misschien moet je even slikken als je dit leest maar bij Galerie Uit de Kunst gaat dit anders. Je kunt een week lang exposeren voor een laag bedrag van slechts €25,-*. Dat zonder provisie af te dragen bij een geslaagde verkoop. Dit maakt het toegankelijk voor de beginnende kunstenaar en scheelt ook nog eens een hoop rompslomp. (Zie voorbeeld provisie en afrekenen: (Omzetbelasting en galerie-afrekening – Beeldrijk)

Hier kan een galerie toch niet van bestaan?

Dat is zo, echter is Galerie Uit de Kunst meer dan een galerie. De ruimte wordt ook verhuurd voor vergaderingen, huiskamerconcerten, workshops en vele andere activiteiten. Daarnaast is er de inpandige horecagelegenheid Coffee corner Uit de Kunst. Die goed bezocht wordt door recreanten van de wandelroutes en de bekende Beekdaelen fietsroute. Die routes lopen letterlijk langs het pand en het terras van Uit de Kunst.

Waarom exposeren bij Galerie Uit de Kunst?

Een groot voordeel voor exposanten is dat er altijd bezoekers in de galerie zijn. Bezoekers die gericht voor de kunst komen, wandelaars, fietsers, bezoekers van andere activiteiten en zakelijk publiek dat komt om te vergaderen of voor een bedrijfsuitje. Je kunstwerk wordt door veel meer doelgroepen gezien dan in een galerie die alleen in het weekend geopend is. Galerie Uit de Kunst is geen zaal maar een echte professionele galerie. Het pand uit 1740, met karakteristieke houten balken, ademt een warme sfeer. De professionele ophangsystemen en verlichting geeft jouw kunstwerk de aandacht die het verdient. Je bepaalt zelf hoeveel strekkende meter je huurt en voor hoe lang**. Tot slot kun je er zelf voor kiezen om de reclame over jouw expositie zelf te doen of dit door de galerie te laten doen. Voor deze optie betaal je een extra bijdrage.

Geïnteresseerd? Bel met Galerie Uit de Kunst: 0615381143 of stuur je bericht via ons contactformulier. Langskomen mag natuurlijk ook.

* €25,- is het bedrag per strekkende meter/per week. Excl. BTW. Je kunt meerdere meters en meerdere weken huren. Je bent vrij om kunstwerken of foto’s boven elkaar te hangen.

De galerie kun je ook helemaal afhuren. Als individu of met meerdere kunstenaars. Bijvoorbeeld voor een gezamelijke exposittie of bij het afstuderen van de kunstacademie/fotovakschool. Informeer naar de mogelijkheden.

Minimale leeftijd 18 jaar.